fbpx

Situasi pasaran terkini tentang Rolex Submariner 116613LN dan 116613LB | JEWEL CAFÉ Singapore

Date published: August 25, 2021

Situasi pasaran terkini tentang Rolex Submariner 116613LN dan 116613LB | JEWEL CAFÉ Singapore


women

Apa yang kita bincangkan hari ini?


women

Ia mengenai jam tangan berjenama! Jam tangan mewah ialah aksesori gaya hidup, potensi pelaburan dan dibina untuk bertahan lama.


women

Memang menarik, bagaimana saya tahu lebih lanjut tentang jam tangan mewah?


women

Anda akan mengetahui lebih lanjut tentang jam tangan mewah dengan membaca artikel di bawah.


Berbanding dengan jam tangan sukan keluli tahan karat, harga pasaran model keluli emas Rolesor (gabungan keluli Oyster dan emas) agak stabil, dengan sedikit turun naik. Adakah anda tahu bahawa harga pasaran jam tangan kini meningkat? Ini adalah siri 116613LN dan 116613LB dari Submariner, model keluli emas Rolesor yang merupakan gabungan keluli Oyster dan emas.

Jam tangan ini dilahirkan pada tahun 2009. Kerana sejarahnya yang panjang, jumlah pengeluarannya pasti tidak sedikit. Oleh itu, di sebalik populariti jam tangan ini yang bertahan lama, tidak pernah ada kenaikan harga. Tetapi sekarang harga pasarannya berkembang dengan kuat, dan kadar kenaikannya dianggap sebanding dengan jam tangan Submariner keluli tahan karat. Siri Submariner baru yang dikeluarkan oleh Rolex pada 1 September 2020 harus menjadi penyebab utama keadaan ini. Model lama akan diganti sepenuhnya dengan model baru.

Ini bermakna selagi inventori yang ada Rolex dijual, Submariner 116613LN dan 116613LB akan menghadapi penghentian.

Apakah trend pasaran 116613LN dan 116613LB semasa?

Adakah harga pasaran akan terus meningkat pada masa akan datang? Bilakah masa terbaik untuk menjual Rolex Submariner 116613LN atau 116613LB? Kami akan memperkenalkan anda kepada trend pasaran terkini Submariner 116613LN dan 116613LB dalam artikel ini!

Spesifikasi Asas Rolex Submariner 116613

Saiz Sarung: Diameter 40mm x Ketebalan 13mm

Bahan: Keluli Emas (Keluli Tiram dan emas 18k)

Pergerakan: 3135 teras berterusan mekanikal penggulungan diri

Cadangan kuasa: Lebih kurang 48 jam

Tahan Air: Tahan Air hingga 300 meter

Tempoh pengeluaran: Tahun 2009 hingga sekarang

Gambaran keseluruhan

Dalam siri 116613, 116613LN adalah model standard dengan bezel Bezel hitam dan dail hitam. 116613LB adalah bezel Bezel biru yang menyegarkan dengan dail biru. Jam tangan selam Rolex Submariner itu sendiri adalah siri klasik yang terus laris sejak 1953. Gabungan gaya keluli emas dan tiram dimulakan dengan model 16803 yang diterbitkan pada tahun 1980 dan ditambah dengan barisan siri Submariner. Selepas itu, Rolex mengeluarkan jam tangan 16613 pada tahun 1989, dan restartnya adalah siri 116613.

Oleh kerana siri jam tangan ini berada di barisan produksi Rolex sejak dilancarkan pada tahun 2009, seperti yang disebutkan di awal artikel ini, jam tangan ini tidak begitu jarang dibandingkan dengan seri Daytona dan GMT-Master. Walaupun begitu, ia masih merupakan jam tangan kelas atas yang relatif tinggi dalam siri Submariner. Dan ini boleh membawa anda dengan penampilan jam tangan menyelam yang berbeza dari tekstur mewah dan indah dari Daytona. Sebagai tambahan, bagi pengumpul yang “ingin memiliki jam tangan sub-aqua yang unik”, ini adalah jam tangan yang sangat popular, yang telah mencipta populariti abadi.

Keadaan pasaran terkini ROLEX Submariner 116613LN dan 116613LB

Dengan sejarah yang disebutkan di atas, harga siri Submariner Rolesor telah meningkat ke puncak dalam aliran yang tidak dapat dihentikan dari Februari hingga Mac 2020. Sama ada 116613LN hitam atau 116613LB biru, keadaannya sama.

Pada masa lalu, disebabkan kerana kenaikan harga tali jam sukan Rolex, jam tangan Rolex lain telah dinaikkan, tetapi dari perspektif harga, tidak boleh disebut sebagai model dengan harga tinggi. Secara amnya dipercayai bahawa harga 116613 tetap stabil. Tetapi sekarang, harga jam tangan ini meningkat seperti sebelumnya. Walaupun kadar kenaikan harga 116613LN relatif sederhana, sekarang mulai menyusul dengan kenaikan harga 116613LB.

Trend harga jualan Rolex Submariner 116613LB

Oleh itu, pada waktu sebelum dan sesudah Pameran Jam Tangan dan Perhiasan Dunia Basel pada tahun 2019 tahun lalu, harga 116613LB juga naik perlahan. Ini adalah fenomena unik Rolex, yang akan dijelaskan kemudian. Walaupun begitu, harganya turun lagi dari bulan Jun hingga September tahun yang sama. “Adakah harga Rolex yang tinggi akhirnya menurun?” Terdapat khabar angin seperti itu pada masa itu. Pada bulan Oktober, trend penurunan sebelumnya telah berubah dan harga naik semula. Pada akhir tahun 2019, banyak gaya popular menjadi model harga tinggi lagi. Walaupun kenaikan harga siri Submariner agak perlahan, waktu kenaikan sedikit lebih lambat daripada siri Rolex Daytona dan GMT-Master II, tetapi ia masih meningkat dengan mendadak pada awal tahun 2020. Sama ada hitam 116613LN atau blue 116613LB, harga pasaran input selari produk baru telah mencapai tahap tinggi baru pada Februari 2020.

Walaupun harganya terus naik dan turun, pada masa lalu, model ini tidak meluru ke pasaran dengan harga tinggi. Tetapi mengapa harganya mencecah paras tertinggi baru dalam dua tahun kebelakangan ini? Kami tidak dapat menentukan sebab utama, tetapi hanya dapat mencadangkan beberapa kemungkinan. Sebab yang paling mungkin adalah Basel World Watch and Jewelry Expo yang akan datang. Ini adalah fenomena aneh Rolex yang disebutkan sebelumnya.

Apabila pameran tahunan diadakan, pasaran jam tangan Rolex tertentu akan meningkat dengan mendadak. Ekspo Jam Tangan dan Barel Dunia adalah acara tahunan terbesar dalam industri jam tangan global. Jenama terkenal seperti Rolex, Patek Philippe dan Hublot akan berkumpul di Basel, Switzerland, dan menerbitkan karya tahunan jenama baru (Ini akan dipengaruhi oleh COVID-19 pada tahun 2020. Ini menyebabkan Rolex menangguhkan pembebasan model baru di 2020). Pada masa yang sama dengan model baru yang keluar, jam tangan tahun ini akan dihentikan. Ini adalah fenomena yang unik untuk jam tangan Rolex, dan pasaran perdagangan untuk gaya yang dihentikan akan mulai meningkat. Pasar tidak lagi membekalkan produk baru, menjadikan jarang model yang dihentikan meningkat dari tahun ke tahun.

Dua model submariner dengan keluli emas yang diperkenalkan hari ini juga merupakan salah satu model Rolex yang akan dihentikan pada tahun 2020. Dari ini kita dapat menyimpulkan bahawa, pengaruh oleh faktor ini, nilai siri 116613 meningkat dengan ketara.

Walaupun siri Sea-Dweller, yang juga merupakan model keluli emas Rolesor, mengeluarkan model baru 126603, cahaya model hitam 116613LN sedikit tersembunyi. Namun, atas sebab-sebab yang disebutkan di atas, harga pasarannya naik untuk sementara waktu sebelum Pameran Dunia Basel, dan kemudian jatuh lagi dengan penundaan persidangan. Setelah memasuki bulan Julai, Rolex tiba-tiba mengumumkan berita “rilis baru pada 1 September”, dan hasilnya industri ini menjadi aktif. Sebelum itu, beberapa orang berpendapat bahawa mungkin tidak ada karya baru pada tahun 2020, jadi pengumpul di mana-mana menantikan bulan September.

Rolex melancarkan generasi baru model Submariner dan Submariner Date seperti yang dijadualkan pada 1 September. Walaupun Rolex masih mempunyai inventori untuk membekalkan pasaran, model 116610, 116613 dan 114060 yang ada mungkin akan dihentikan ketika kehabisan. Seperti disebutkan berulang kali sebelumnya: “Pasaran untuk gaya yang dihentikan akan naik.” Oleh itu, daya beli pasaran tertumpu pada semua jam tangan Submariner lama.

Harga pasaran model keluli emas Rolesor agak stabil berbanding dengan jam tangan keluli tahan karat, dan tidak mungkin menghasilkan turun naik yang sengit. Tetapi hari ini, lojik akal industri ini seperti ia sedang digulingkan. Mungkin, 116613LN dan 116613LB mungkin melebihi jam tangan keluli kapal selam (SS) dan menjadi tumpuan perhatian pasaran yang berterusan.

Masa terbaik untuk menjual Rolex Submariner 116613LN / 116613LB

Bilakah masa terbaik untuk menjual? Ia tidak mungkin dapat menentukan bila masa terbaik untuk menjual kerana harga pasaran akan terus berubah. Tetapi tidak ada keraguan bahawa kita memasuki saat-saat kritikal penjualan.

Ini kerana siri 116613 mempunyai catatan sejarah bahawa harga produk baru kurang dari rata-rata beberapa tahun yang lalu. Dengan erti kata lain, pembeli yang membeli 116613 pada masa itu menganggapnya adalah masa terbaik untuk menjual. Sekiranya anda tidak dapat membeli dengan harga tetap kerana kecairan yang tidak mencukupi, tetapi masih membeli dan menggunakannya pada harga yang agak rendah, tetapi jika anda ingin menukar jam tangan, menjualnya sekarang sudah cukup untuk mendapatkan dana yang baik.

Untuk kedai-kedai yang pakar dalam membeli jam tangan, siri Submariner adalah gaya yang mesti dimiliki. Terutama sekarang setelah Rolex mengumumkan model 2020 yang baru, model lama akan digantikan dengan model baru. Tidak sukar untuk membayangkan bahawa di masa hadapan, disebabkan oleh peredaran pasaran yang menurun, sukar bagi kedai untuk mendapatkan inventori. Jam tangan ini akan menjadi kegemaran yang di beli oleh kedai secara aktif.

Walaupun perkara di atas tidak dipertimbangkan, kerana jam tangan adalah alat ketepatan, kami mengesyorkan agar anda menjualnya secepat mungkin apabila tidak digunakan. Mari ikuti gelombang penjualan ini!

Terakhir, jika anda mempunyai Sumariner 116613LN atau 116613LB dengan kad jaminan baru yang disemak pada tahun 2020, kemungkinan ia menjadi lebih jarang adalah lebih tinggi!

Kesimpulannya

Kami menjelaskan kepada pembaca mengenai situasi pasaran terkini tentang Rolex Submariner 116613LN dan 116613LB, serta situasi kenaikan harga dalam artikel ini. Pada masa yang sama, bagi pembaca yang kini memiliki jam tangan ini, nasihat mengenai masa penjualan disediakan!

Seperti yang dijelaskan dalam artikel ini, siri Submariner tidak hanya menjadi paksi utama pengeluaran baru Rolex 2020, tetapi ia juga salah satu jam tangan yang harus kita terus memperhatikan dinamik pasaran.

Untuk mencapai matlamat menjual dengan harga tertinggi, sila bergabung dengan saya untuk mengawasi trend pasaran di masa depan!


women

Saya mengetahui lebih banyak fakta menarik di sini.


women

Ya, itu benar, anda juga boleh mendapatkan maklumat lanjut tentang fakta barangan mewah lain di sini


women

Oh ok! Terima kasih banyak-banyak.


women

Sama-sama


For expensive purchase of Watch items,
leave it to Jewel Cafe!

Jewel Cafe ranks
No 1 in customer service satisfaction

  • Shockingly high prices thanks to our international and domestic distribution network!
  • Largest business in the industry with over 250 outlets!
  • Free jewelry cleaning service that has been enjoyed by many!
  • No cancellation fee regardless of mode of purchase!
This article has also been read!

Find a JEWEL CAFÉ store near you

We have female staff with a vast amount of product knowledge and a speedy assessment process that takes as little as 10 minutes from the time you come to the store to payment! If you are interested in a quick assessment and consultation, we recommend visiting our store!

Search Shop
Find a store near you.