fbpx

Faedah Menjual Barangan Berjenama yang Tidak Dikehendaki | JEWEL CAFÉ Singapore

Date published: February 24, 2021

Faedah Menjual Barangan Berjenama yang Tidak Dikehendaki | JEWEL CAFÉ Singapore


women

Apa yang kita bincangkan hari ini?


women

Ia mengenai beg tangan berjenama, yang merupakan fesyen mewah dan ia bukan sekadar wang; ia juga mengenai kemasyhuran dan kuasa yang menyertainya.


women

Wah! Saya sangat teruja untuk mengetahui lebih lanjut.


women

Itu baru permulaan pengenalan mengenainya, anda boleh membaca artikel di bawah untuk mengetahui lebih lanjut!


Adakah anda selalu membeli barangan berjenama kegemaran anda? Selain daripada itu, anda turut gemar membelanjakan wang membeli pakaian? Tetapi hanya menggunakan sebilangan sahaja daripada barangan yang anda telah beli? Pernahkah anda terfikir untuk menjual barangan yang tidak digunakan di rumah?

Mewujudkan Rumah yang Kemas dan Luas

Tas tangan yang tidak lagi digunakan akan memenuhi ruang yang banyak. Bukan itu sahaja, barangan kecil seperti dompet atau jam tangan turut mengambil ruang bagi penyimpanan mereka. Sekaligus mewujudkan persekitaran yang tidak kemas dan serabut. Penyimpanan barangan ini hanya akan membuatkan barangan tersebut rosak dimamah waktu.

Mengurang semak yang ada di rumah dapat membantu membaiki suasana menjadi lebih baik. Perkara ini juga memberi anda peluang menggunakan ruang secara optimal dan menjadikan rumah anda lebih hidup.

Tukaran Tunai Mudah, Harga Lebih Tinggi

Produk yang tidak mempunyai jenama berbanding dengan produk berjenama, barangan ini tidak mempunyai nilai jual balik. Jika barangan berjenama masih lagi dalam keadaan yang baik, boleh dijual semula dalam bentuk tukaran tunai. Hal ini sekaligus dapat mengurangkan semak dan anda mendapat duit lebih.

Terdapat pelbagai cara dalam proses jual balik barangan berjenama seperti lelong dalam talian ataupun menjual dalam pasaran terpakai. Walaubagaimanapun, bagi yang masih baru, tidak digalakkan kerana ia melibatkan banyak proses seperti mengambil gambar yang terperinci, penerangan barangan secara telus, paling utama adalah menjawab sebarang pertanyaan daripada pelanggan. Jika harga diletakkan terlalu tinggi, ini juga memberi faktor kepada tiadanya pembeli.

Dengan membawa barangan berjenama terus ke kedai kitar semula adalah lebih baik. Hal ini adalah kerana terdapat penilai-penilai profesional di sana sekaligus proses penilaian dilakukan dengan lebih berhati-hati dan terperinici. Mereka lebih arif berkenaan dengan barangan berjenama.

Nilai jual semula bagi barangan berjenama adalah berbeza dengan nilai jualan semula barangan logam berjenama. Ini kerana barangan logam bergantung kepada berat dan henis bahannya. Berbeza dengan barangan berjenama, ia akan dinilai mengikut kategori yang pelbagai seperti jenis jenama, jenis model yang tinggi permintaannya. Untuk setiap jenama, tidak semua pengeluarannya mempunyai nilai jual yang tinggi.

Setiap pertukaran barangan berjenama ini kepada tunai, dapat membantu anda mengurangkan semak dirumah sekaligus menjadikan ruang lebih luas dan kemas ataupun anda boleh membeli produk berjenama yang baru sesuai dengan peredaran masa.

Jual Barang Lama Tukarkan kepada Tunai

Terdapat kepercayaan dimana dengan mengurangkan barang-barang yang tidak lagi dipakai dapat meningkatkan nasib dan tenaga anda juga rumah anda, “yin & yang”. Selain daripada itu, anda bukan sahaja membuang barangan terpakai ini, tetapi turut mendapat sedikit wang tambahan. Ia bukan suatu perkara yang negatif. Ruang rumah yang kemas, bersih, luas dapat memberikan suatu tenaga yang baik dan positif kepada pemiliknya sekaligus membuatkan diri lebih sihat dan mempunyai pemikiran yang baik!


women

Saya mengetahui lebih banyak fakta menarik di sini.


women

Ya, itu benar, anda juga boleh mendapatkan maklumat lanjut tentang fakta barangan mewah lain di sini


women

Oh ok! Terima kasih banyak-banyak.


women

Sama-sama


For expensive purchase of Luxury items,
leave it to Jewel Cafe!

Jewel Cafe ranks
No 1 in customer service satisfaction

  • Shockingly high prices thanks to our international and domestic distribution network!
  • Largest business in the industry with over 250 outlets!
  • Free jewelry cleaning service that has been enjoyed by many!
  • No cancellation fee regardless of mode of purchase!
This article has also been read!

Find a JEWEL CAFÉ store near you

We have female staff with a vast amount of product knowledge and a speedy assessment process that takes as little as 10 minutes from the time you come to the store to payment! If you are interested in a quick assessment and consultation, we recommend visiting our store!

Search Shop
Find a store near you.