fbpx

Perkara yang anda perlu tahu! Cop dan titik logam berharga | JEWEL CAFÉ Singapore

Date published: February 22, 2021

Perkara yang anda perlu tahu! Cop dan titik logam berharga | JEWEL CAFÉ Singapore


women

Apa yang kita bincangkan hari ini?


women

Ia emas! Satu-satunya logam yang berwarna kuning atau 'emas'. Apa lagi yang anda tahu tentang emas?


women

Saya tahu emas unsur ialah 24 karat, manakala emas 18 karat ialah 75 peratus emas tulen, emas 14 karat ialah 58.5 peratus emas tulen, dan emas 10 karat ialah 41.7 peratus emas tulen.


women

Cukup banyak ilmu yang anda ada tentang emas. Sila baca artikel di bawah untuk mengetahui lebih lanjut!


Jenis dan sifat logam berharga

Logam berharga bermaksud logam langka dengan pengeluaran yang rendah, iaitu emas (Au), platinum (Pt), perak (Ag), iridium (Ir), osmium (Os), paladium (Pd), ruthenium (Ru), rhodium (Rh), 8 jenis logam. Kesemua logam ini mempunyai ketahanan hakisan dan ketahanan asid, selain mempunyai sifat kimia yang berharga.

Titik ukiran

Logam berharga dicop untuk menunjukkan maklumat seperti jenis dan ketulenannya, dan cop itu adalah berbeza bergantung kepada sesuatu barang. Untuk barang seperti jongkong, cop diukir dengan besar dan jelas, terdapat juga cop yang sukar difahami bergantung kepada barang dan sifat yang tidak dapat dibaca melainkan anda melihatnya dengan menggunakan kanta pembesar.

Kandungan ukiran (cop)

Di samping itu, selain dari jenis logam dan ketulenan cincin, ukuran permata dan jenama juga turut dicop. Contohnya, jika ianya berlian, dicop “D”, zamrud dicop “E”, dan jika ianya rubi, dicop “R”. Selain itu, jika ruang adalah terhad, maka “0.28ct” akan dicop “.28”.

Sasaran pembelian Jewel Café

Jewel Cafe membeli semua jenis emas dan logam berharga. Bukan hanya barang kemas dan syiling emas, kami juga menilai gigi emas, serbuk emas, patung Buddha emas, dan pengeluaran perindustrian yang diperbuat daripada logam berharga. Jewel Cafe turut menerima jika anda tidak tahu jenis sesuatu logam itu. Ianya akan ditentusahkan dengan menggunakan mesin khas yang dapat membezakan jenis dan ketulenan sesuatu logam. Terdapat juga kes dimana emas dicampur dengan bahan yang tidak mengandungi emas. Mengunjungi kami di Jewel Café juga adalah satu kelebihan kerana menyediakan penilaian percuma.


women

Saya mengetahui lebih banyak fakta menarik di sini.


women

Ya, itu benar, anda juga boleh mendapatkan maklumat lanjut tentang fakta barangan mewah lain di sini


women

Oh ok! Terima kasih banyak-banyak.


women

Sama-sama


For expensive purchase of Gold items,
leave it to Jewel Cafe!

Jewel Cafe ranks
No 1 in customer service satisfaction

  • Shockingly high prices thanks to our international and domestic distribution network!
  • Largest business in the industry with over 250 outlets!
  • Free jewelry cleaning service that has been enjoyed by many!
  • No cancellation fee regardless of mode of purchase!
This article has also been read!

Find a JEWEL CAFÉ store near you

We have female staff with a vast amount of product knowledge and a speedy assessment process that takes as little as 10 minutes from the time you come to the store to payment! If you are interested in a quick assessment and consultation, we recommend visiting our store!

Search Shop
Find a store near you.