fbpx

CHANEL lama atau ‘Vintage’ boleh dikitar semula dengan harga yang tinggi, jom jual CHANEL anda! | JEWEL CAFÉ Singapore

Date published: February 24, 2021

CHANEL lama atau ‘Vintage’ boleh dikitar semula dengan harga yang tinggi, jom jual CHANEL anda! | JEWEL CAFÉ Singapore


women

Apa yang kita bincangkan hari ini?


women

Ia mengenai beg tangan berjenama, yang merupakan fesyen mewah dan ia bukan sekadar wang; ia juga mengenai kemasyhuran dan kuasa yang menyertainya.


women

Wah! Saya sangat teruja untuk mengetahui lebih lanjut.


women

Itu baru permulaan pengenalan mengenainya, anda boleh membaca artikel di bawah untuk mengetahui lebih lanjut!


Jewel Café adalah kedai kitar semula barangan kemas dan menerima semua jenis emas > Penganggaran harga untuk beg dan beg duit berjenama > Barangan lama dan ‘vintage’ akan dikitar semula pada harga yang tinggi, jom jual CHANEL anda!

Barangan CHANEL lama dan ‘vintage’ akan dikitar semula pada harga yang tinggi, jom jual CHANEL anda!

Pemeriksaan keadaan barang semasa pembelian barangan berjenama oleh kedai kitar semula dalah penting. Walaupun nilai asal bagi sesuatu barangan itu adalah tinggi, tetapi jika keadaanya tidak baik, harga kitar semula yang rendah tidak dapat dielakkan. Akan tetapi, terdapat juga sesetengah barangan berjenama yang keadaanya tidak baik tetapi adalah sukar untuk menurunkan harga kitar semula. Ini adalah sinonim untuk barangan berjenama “Chanel”.

Jika keadaan barangan CHANEL tidak begitu baik, harga kitar semula baginya tidak akan begitu rendah.

Walaupun jenama CHANEL sendiri mempunyai pelbagai jenis produk, seperti minyak wangi, beg tangan, jam dan sebagainya, namun begitu hanya beg tangan yang boleh dikitar semula dengan harga yang tinggi, terutamanya “Matrase” siri. Selain daripada Matrase, terdapat juga siri lain seperti “Combon”, “Cocoon” dan “Deauville, warna hitam merupakan antara yang terkenal dan mempunyai harga kitar semula yang tertinggi.

Kebanyakan beg tangan jenama CHANEL berwarna hitam, dan yang diperbuat daripada kulit kambing adalah yang paling terkenal, membuatkan pemakai tampak bergaya dan berkedudukan tinggi. Walaupun barangan CHANEL datang dengan pelbagai warna, namun apabila kita melihat beg tangan hitam yang diperbuat dengan kulit kambing, kita tahu ia adalah CHANEL. Jadi beg tangan hitam CHANEL ialah beg yang mempunyai nilai kitar semula yang tertinggi.

Mengapakah nilai kitar semula barangan terpakai berjenama CHANEL adalah yang tertinggi?

CHANEL merupakan barangan berjenama mewah berasal daripada Perancis dan pengasasnya adalah Coco Chanel. Namanya sangat dikenali ramai, terutamanya sejak ramai wanita mengagungkannya sebagai idola, dan ini membuatkan jenama CHANEL begitu terkenal.

Nilai harga bagi beg tangan CHANEL di dalam pasaran barangan terpakai juga agak mahal. Ini adalah kerana factor permintaan dan penyediaan. Jumlah pengguna yang ingin menjual barangan CHANEL mereka adalah lebih rendah berbanding jumlah yang menginginkannya. Permintaan yang tinggi ini akan menyebabkan nilai harga CHANEL meningkat. Kebelakangan ini, permintaan barangan terpakai CHANEL di luar negara juga meningkat dan industri kitar semula akan mengitar semula barangan CHANEL dengan harga yang tinggi.

Tambahan pula, material yang digunapakai dalam pembuatan jenama CHANEL adalah berlainan dengan jenama yang lain. Sekiranya beg tangan Matrasse hitam berkulit kambing mempunyai sedikit kotoran tidak akan begitu kelihatan jika dibandingkan dengan warna lain. Selain itu, kebanyakan lapisan dalaman bagi barangan CHANEL adalah diperbuat daripada kain. Jika dibandingkan dengan jenama Louis Vuitton yang menggunakan kulit, kulit akan senang bertukar warna namun kain akan berada dalam keadaan baik untuk jangka masa yang panjang.

Bagaimana untuk mengitar semula CHANEL pada nilai harga yang tinggi?

Pertama, aksesori, kotak asal dan beg anti habuk hendaklah disimpan rapi. Walaubagaimanapun, kad jaminan adalah paling penting untuk beg tangan CHANEL, yang merupakan nilai tertinggi yang dinilai bagi aksesori. Kedua, gunakan kain untuk menghilangkan habuk di permukaan beg dan bersihkan kotoran pada permukaan dalaman sebanyak mungkin.

Untuk barangan berjenama lain yang mempunyai nilai yang sama. Contohnya, dengan harga RM15,000, jika beg tangan dari jenama yang lain mempunyai kotoran, harga bagi kitar semula mungkin kurang daripada RM1,000 atau tidak dapat dibeli. Namun begitu, jika ia adalah jenama CHANEL ia masih mempunyai nilai ribuan ringgit Malaysia. Jika anda mempunyai beg tangan CHANEL yang tidak digunakan, anda sangat dialu-alukan datang ke Jewel café untuk mendapatkan penganggaran harga secara percuma!


women

Saya mengetahui lebih banyak fakta menarik di sini.


women

Ya, itu benar, anda juga boleh mendapatkan maklumat lanjut tentang fakta barangan mewah lain di sini


women

Oh ok! Terima kasih banyak-banyak.


women

Sama-sama


For expensive purchase of Luxury items,
leave it to Jewel Cafe!

Jewel Cafe ranks
No 1 in customer service satisfaction

  • Shockingly high prices thanks to our international and domestic distribution network!
  • Largest business in the industry with over 250 outlets!
  • Free jewelry cleaning service that has been enjoyed by many!
  • No cancellation fee regardless of mode of purchase!
This article has also been read!

Find a JEWEL CAFÉ store near you

We have female staff with a vast amount of product knowledge and a speedy assessment process that takes as little as 10 minutes from the time you come to the store to payment! If you are interested in a quick assessment and consultation, we recommend visiting our store!

Search Shop
Find a store near you.